De beste oplossing voor berm-en slootonderhoud

Herder komt in haar jubileumjaar met een nieuw concept voor het onderhoud van bermen en sloten. Een concept waarbij veiligheid, ergonomie, economie en inzetbaarheid centraal staan. Het resultaat van 70 jaar ervaring vindt u terug in deze machine. De Herder One is ontstaan vanuit de gedachte dat arm en voertuig één worden, één superieure kwaliteit leveren, één servicepunt hebben voor het onderhoud en de nummer één oplossing biedt voor al het onderhoud aan bermen en sloten.

Het voordeel van één concept

De Herder One heeft voor de gebruiker tal van voordelen. Dat begint met de meedraaiende cabine, waardoor de machinist maximaal overzicht heeft over de werkzaamheden. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar ook het comfort omdat de machinist de perfecte positie kan innemen bij de werkzaamheden en in transportstand. De cabine is onafhankelijk draaibaar ten opzichte van het giekenstel wat het comfort nog extra vergroot. Herder heeft de cabine ruim opgezet waardoor er een aangename werkplek ontstaat. Een werkplek die uiteraard voorzien is van alle mogelijke luxe, inclusief de unieke Herder besturing voor het giekenstel en de werktuigen.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van het OPZuid programma.

Subsidie EU

Veelzijdig

De Herder One is een veelzijdige machine waarmee zowel met maaikorf als met klepelmaaier gewerkt kan worden. Uiteraard is het ook mogelijk om de machine met alle andere werktuigen die Herder in het assortiment heeft uit te rusten, zoals vangrailmaaiers of onkruidborstels. Deze brede inzetbaarheid betekent dat de machine jaarrond ingezet kan worden, zowel aan de slootkant als in de berm van de weg.

Hydraulische perfectie

Bij de Herder One is de hydrauliekunit geïntegreerd in de machine en daardoor is de druk onder alle omstandigheden perfect. Een hydraulisch regelbare koeler zorgt voor de optimale bedrijfstemperatuur. Om niets aan het toeval over te laten is er gekozen voor technologie die zich bewezen heeft in de praktijk. Zo is er gebruik gemaakt van dezelfde cilinders als bij de Grenadier en dat geldt ook voor de hydraulische schakel- en bedieningsventielen.

Klaar voor de toekomst

Deze revolutionaire zelfrijder is een hightech systeem voor duurzame landbouw. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, in het kader van het innovatieprogramma OPZuid.

SPECIFICATIES HERDER ONE
MotorDieselmotor 224 PK
Lengte480 cm
Breedte255 cm
Transporthoogte400 cm
Banden600-70/R30 banden, 60 cm breed
Wielenvier wielen, vierwielaandrijving en vierwielbesturing
DraaicirkelCirca 9 meter
GiekGiek als middenbouw
Herder

Herder